Nástroje pro usnadnění přístupu

Zpráva z krajského kola Olympiády z českého jazyka

DSC 0020
(od Joly Babadžanjan, 6.A) Dne 27. 4. jsem se zúčastnila krajského kola olympiády v českém jazyce, které se konalo v Brně. Po příjezdu mě čekala nejprve gramatika, potom sloh.

Po skončení tentokrát opravdu náročné gramatické části, kdy jsem ještě celý zbytek dne přemýšlela nad všemi možnými významy slova set, jsem z toho neměla úplně dobrý pocit. Po krátké pauze, která jistě všem přišla vhod, byla na řadě slohová práce. Byla jsem zvyklá na to, že v psaní mám vždycky úplnou volnost, ale tentokrát mě tvůrci soutěže zaskočili. Naším úkolem totiž bylo dokončit již započatý text. I když mě to trochu překvapilo, řekla bych, že jsem si se zadáním poradila dobře a s výsledkem jsem byla opravdu spokojená.
Pak už nezbývalo nic jiného než čekat, jak jsem si vedla v porovnání s ostatními. Konkurence byla opravdu vysoká, takže i když jsem tajně doufala v co nejlepší výsledek, nemyslela jsem si, že se umístím nějak vysoko. Nakonec to ale dopadlo celkem dobře a skončila jsem jenom jeden bod za stupněm vítězů na 4. místě. Rozhodně se ale nevzdávám, příští rok to zkusím znovu a třeba bude výsledek ještě lepší. Navíc je to výborná zkušenost a vlastně docela i zábava.

Jihomoravsky kraj