Nástroje pro usnadnění přístupu

Polyfonia opět na scéně

342612608 779692886838317 6657406709548424590 n
(Od Kristýny Dobešové a Emílie Melicharové) V tomto školním roce se náš pěvecký sbor Polyfonia zúčastnil po dvanácti letech dvou soutěží pro středoškolské pěvecké sbory. V březnu jsme zavítali na první soutěž do Brna,

kde jsme v krajském kole soutěže Gymnasia Cantant úspěšně postoupili do celostátního kola. O pár týdnů později už jsme změřili síly se sedmnácti nejlepšími sbory z celé republiky. Byl to těžký boj a vezeme domů krásné bronzové pásmo a spoustu zážitků. Organizace Gymnázia na Vídeňské byla úžasná, legendární manévry šesti šalin a autobusů, aby bylo možné stovky zpěváků přesunout na místo vystoupení,byly nezapomenutelné.
Hned následující týden po postupové soutěži Gymnasia Cantant se konala krajská postupová přehlídka školních pěveckých sborů a středoškolských pěveckých sborů ve Vyškově, kde jsme získali zlaté pásmo bez postupu do celostátního kola, ale pro sbor se soutěž stala motivací zapracovat a pořádně se připravit na nadcházející celostátní kolo Gymnasia Cantant. Sborová soutěž je těžká disciplína a ukázala nám důležité věci. Především, že jsme schopni konkurovat ostatním sborům a jak je těžké posuzovat umělecký výkon. Také na čem musíme zapracovat, aby naše vystoupení bylo v budoucnu ještě lepší. Odnášíme si spoustu zážitků, nová přátelství a nové zkušenosti. Příští rok se určitě vrátíme.

Jihomoravsky kraj