Nástroje pro usnadnění přístupu

Biblioterapeutické centrum

záložka

Víte, co má pes a knížka společného? V obou případech se jedná o nejlepšího společníka lidí. A právě na to poukazuje projekt, který byl spuštěn díky ročníkové práci jedné ze studentek břeclavského Gymnázia. Biblioterapie, neboli terapie čtením.

Naším plánem je vytvořit seznam děl (jenž se bude samozřejmě neustále rozšiřovat), která mají pozitivní dopad na psychické zdraví a mohou pomoci těm, kteří si o záchranné lano sami neřeknou. Knížky budou dostupné v kabinetu školní psycholožky, půjčit si je může naprosto každý na základě stručných anotací.

Do biblioterapeutického projektu se můžete zapojit i vy. Přispět knížkou, která ve vás něco zanechala. Sepsat pár řádků o tom, co podle vás v díle můžeme najít. Dát vědět vašim kamarádům u nichž víte, že mají velkou knihovničku nebo by je tento projekt mohl zajímat.

Děkujeme, že nám pomáháte rozšířit povědomí o tomto projektu. My na oplátku uděláme všechno pro to, abychom vám dokázali, že čtení je mnohem více než listování maturitní četbou nebo dlouhými díly, kde jsou písmenka menší než chuť většiny studentů číst Gilgameše.

Za tým Biblioterapie,
Kateřina Široká, 2.D

Jihomoravsky kraj