Nástroje pro usnadnění přístupu

Zástupci Studentského sněmu debatovali na radnici

Zástupci Studentského sněmu debatovali na radnici

(Od M. Holobrádkové) Na břeclavské radnici bylo v pondělí 7. října živo. Do sálu městského zastupitelstva totiž dorazili zástupci školních parlamentů z břeclavských škol včetně zástupců z tříd nižšího gymnázia našeho Studentského sněmu. 

Studentky z 4.A žákům z jiných škol a zástupcům města nejprve představily naši školu a akce sněmu, následně se s ostatními spolužáky zapojili do Mladého fóra a společně všichni debatovali o tom, co jim v Břeclavi chybí nebo vadí.

"Atmosféra celé akce byla skvělá. Ocenili jsme, že se město zajímá o to, co si myslí a co si přejí mladí. Celý den jsme navíc nedebatovali. Zahráli jsme si také aktivizační hru, kterou nám připravilo centrum Duhovka,” řekla Anastázie Kosmáková z 4.A. 

Z jednotlivých návrhů na zlepšení života v Břeclavi, které mezi žáky na Mladém fóru padly, získal největší podporu nápad Lucie Baránkové z 4.A organizovat 17. listopadu studentský festival (jako alternativu ke Dni dětí). S nápady a podněty mladých lidí chce vedení města dále pracovat. 

A co by si Mladé fórum v Břeclavi nejvíce přálo?

- Festival na Den studentstva

- Jump park – zábavní park

- Zlepšit průjezdnost městem – zkapacitnit kruhový objezd u Tesca

- Terénní cvičení, více praxe do škol

- Lepší technické vybavení odborných učeben

- Lepší správa sportovišť

- Více gastra v místních částech

- Využití školních střech pro fotovoltaiku, zelené střechy

- Vnitřní prostory pro mládež

- Podpořit motivaci k práci menšin

- Krizové centrum duševního zdraví

Jihomoravsky kraj