Nástroje pro usnadnění přístupu

Edukační koncert ve Valticích

Edukační koncert ve Valticích

(Od M. Holobrádkové) Jízdárna valtického zámku plná dětí, pódium plné muzikantů. Žáci všech tříd nižšího gymnázia se poslední úterý v měsíci září vydali do Valtic na výchovný koncert. 

Pro mnoho z nich to bylo první setkání s klasickou hudbou a zvukem velkého symfonického orchestru. Hudebníci Filharmonie Brno v čele s dirigentem Patrikem Červákem zahráli díla českých hudebních skladatelů, jejichž jména jsou spojena s právě probíhajícím slavnostním Rokem české hudby. Na koncertě tak zazněl Dvořák, Smetana, Janáček, ale třeba i Mysliveček nebo Rejcha, což by na někoho mohlo působit příliš vážně, ale dramaturgie koncertu byla zábavná a interaktivní a moderátoři dělali co mohli, aby co nejvíce dětí přiměli k aktivnímu poslechu. Edukační koncert se konal v rámci IX. ročníku Lednicko-valtického hudebního festivalu (www.lvhf.cz).

Třídy 1.A a 2.A navíc spojily výlet do Valtic s návštěvou Národního zemědělského muzea, které si prohlédli a kde se také zúčastnily lektorského programu s názvem Zázrak fotosyntézy. Škoda jen, že nám počasí nepřálo, takže jsme nemohli korunovat všechny zážitky dobrou valtickou zmrzlinou.

Jihomoravsky kraj