Nástroje pro usnadnění přístupu

4.C/4 v našem hlavním městě

4.C/4 v našem hlavním městě

(Od Klaudie Zubaté, 4.C/4) Tři dny, 25.-27. září 2024, pobývali žáci třídy 4.C v Praze, jak bývá tradicí u maturitních ročníků Gymnázia Břeclav. Vyrazili tam za účelem poznání kultury, architektury a historie, o které mnozí do té doby četli pouze v knihách.

Ve středu se třída vydala na svou první procházku po Praze. Trasa zahrnovala návštěvu hned několika památek. Nejprve studenti zamířili na Staroměstské náměstí, kde si prohlédli Pražský orloj. Poté pokračovali přes Karlův most a Nerudovou ulicí až k Pražskému hradu. Odpoledne pak každý trávil po svém. Na závěr dne si vyjeli vychutnat večerní výhledy na Prahu ze Strahova.

Čtvrtek zahájili prohlídkou Vyšehradu včetně chrámu sv. Petra a Pavla a přilehlého hřbitova. Dále si připomněli minulost prozkoumáním Národního památníku hrdinů Heydrichiády. Opodál obdivovali moderní budovu Tančícího domu a jejich dalším cílem se stalo Muzeum smyslů. Tady žákům zamotaly hlavy nejrůznější optické iluze a hlavolamy. Den tentokrát zakončili trochou kultury, a to komedií „Pitevna“ v divadle Studio DVA.

V pátek ráno měli studenti poslední šanci vydat se na nákupy na rozlehlém Václavském náměstí a pak už se s naším hlavním městem museli rozloučit. Akci všichni zhodnotili velmi pozitivně.

Jihomoravsky kraj