Nástroje pro usnadnění přístupu

Maturitní výlet 4.D/4 do Prahy

Maturitní výlet 4.D/4 do Prahy

(Od Báry Osičkové, 4.D/4) Ve dnech 25.–27. 9. 2024 se naše třída 4.D/4 vydala na svůj poslední společný výlet – a to do Prahy. V květnu nás čeká maturita, a tak už se s největší pravděpodobností dalšího společného výletu nedočkáme. 

Ve středu ráno, 25. září 2024, jsme se sešli na vlakovém nádraží v Břeclavi. S mírným zpožděním vlak odjel a většina z nás už se těšila, až přijede do Prahy a začnou tím tak společně strávené 3 dny v našem hlavním městě. 

V programu jsme měli prohlídku významných míst Prahy – navštívili jsme Vyšehrad i Pražský hrad, kde jsme přihlíželi střídání stráží, zhlédli Katedrálu sv. Víta, zámecké schody nás dovedly do míst, kde žil a tvořil Jan Neruda, naše kroky pak vedly i na Karlův most či pod Staroměstský orloj. 

Večer jsme věnovali návštěvě divadel – každý měl možnost vybrat si divadelní scénu podle zájmu – např. Divadlo Radka Brzobohatého, Divadlo Na Jezerce, Divadlo Bez zábradlí či Hudební divadlo v Karlíně. Všichni jsme si svá vybraná představení užili a odnesli si hluboké umělecké zážitky. 

Pak už přišel pátek – den odjezdu a zbývaly jen poslední chvilky v hlavním městě. S těžkým srdcem jsme se s Prahou rozloučili.   

Asi můžu mluvit za všechny a říci, že výlet jsme si moc užili! A i když to byl jeden z našich posledních, tak na něj budeme rádi vzpomínat.

Jihomoravsky kraj