Nástroje pro usnadnění přístupu

Praha už volá... i naše maturanty

Praha už volá... i naše maturanty

Praha – město, jež ročně navštíví miliony turistů. Město, v němž se snoubí historie s pokrokem. Naše hlavní město. Není divu, že právě tam maturanti naší školy již tradičně zamíří na svůj poslední školní výlet. Ani naše třída, 8.A, nebyla výjimkou. 

Náš třídenní výlet jsme zahájili v Národním muzeu, kde jsme si prohlédli celou řadu expozic. Po malé pauze na oběd jsme se šli ubytovat do hotelu nedaleko otáčející se hlavy Franze Kafky a pak jsme se vydali na procházku na Vyšehrad. Ti, kterým zbýval dostatek energie, ještě zdolali petřínský kopec, ostatní se rozprchli nasávat atmosféru velkoměsta. 

Ve čtvrtek ráno jsme po společné snídani vyrazili na komentovanou prohlídku židovské čtvrti, během níž jsme si prohlédli několik synagog i židovský hřbitov. Následovala další procházka, jež vedla přes Karlův most k orloji a potom až k Lennonově zdi. Druhý večer jsme věnovali kultuře. Většina třídy se rozhodla pro Mozartovu operu Figarova svatba ve Stavovském divadle, někteří zhlédli hru Danny Smiřický ve Vinohradském divadle.

V pátek jsme se už museli vydat domů. V maturitním ročníku se kvůli množství volitelných seminářů celá třída téměř nepotkáváme, tento výlet jsme si proto všichni patřičně užili. 

Jihomoravsky kraj