Nástroje pro usnadnění přístupu

Třeťáci poznávali Vídeň

Třeťáci poznávali Vídeň

(Od Viktorie Daňkové, 3.D/4) Dne 25. září 2024 jsme se my, žáci třetího ročníku vyššího gymnázia, zúčastnili vzdělávacího zájezdu do Vídně. Odjezd byl v brzkou ranní hodinu, ale dobrá nálada a očekávání nových zážitků nás rychle probraly. Výlet byl plný zajímavých aktivit, které byly rozdělené do tří částí: dopolední Stradtralley, polední Stradtrundgang a odpolední návštěva muzeí.

Po příjezdu do Vídně jsme vytvořili osmičlenné skupiny. Následně jsme obdrželi úkoly, které jsme plnili v rámci Stradtralley. Tato městská hra nás zavedla na zajímavá místa v centru Vídně, kde jsme zkoušeli různé výzvy. Cílem bylo nejen spolupracovat, ale i zábavnou formou poznat město.

V poledne jsme se vydali na Stradtrungang, tedy procházku historickým centrem. V rámci svých jazykových skupin (němčina a francouzština) jsme si vybrali jedno z předem daných míst, o kterém jsme si připravili krátké povídání. Během procházky jsme si prohlédli místa jako jsou Heldenplatz, Hofburg, Michaelerplatz a další.

Po obědě jsme měli za úkol navštívit muzea. Vybrat jsme si mohli ta, do nichž byl vstup do 19 let zdarma či za symbolickou částku. A tak naše kroky vedly třeba do Haus des Meeres, Albertiny, Haus der Musik či Kunsthistorisches Museum.

Celý den byl nabitý zážitky, které rozšířily naše znalosti o historii, kultuře a památkách Vídně. Navíc jsme si procvičili nejen jazykové dovednosti, ale také schopnost spolupráce a prezentování.

Jihomoravsky kraj