Nástroje pro usnadnění přístupu

Erasmus+ pro studenty

Erasmus+ pro studenty

(Od Mohammada Albahri, Matyáše Kršky a Terezy Oslzlé) Skupina deseti studentů druhého ročníku Gymnázia Břeclav navštívila ve dnech 15.-19. dubna maďarské město Gödöllö. Skupinovou mobilitu financovanou fondem Evropské unie zorganizovali učitelé Zdeňka Miklínová s Petrem Škodou.
Vše začalo už minulý školní rok komunikací přes E-Twinning, při které se studenti z našeho gymnázia a maďarské církevní školy Református Líceum Gimnázium vzájemně seznámili.
Žákům obou škol se spolupráce zalíbila natolik, že se chtěli setkat osobně. To jim bylo umožněno díky projektu Erasmus+, což je program Evropské unie, který zprostředkovává zahraniční výjezdy, podporuje mezinárodní spolupráci a vzdělávání mládeže v Evropě.
Hlavním cílem tohoto zájezdu této akce bylo blíže poznat studenty z E-twinningu a fungování jejich školy. Během dopoledního vyučování se břeclavští gymnazisté účastnili hodin anglického a německého jazyka, ve kterých se snažili zdokonalit své jazykové schopnosti a zjistit rozdíly mezi českým a maďarským školstvím.
Po vyučování měli svůj vlastní program. Objevovali krásy města Gödöllö, například zdejší zámek. Zavítali do Budapešti, kde si prohlédli mnoho památek i budovu parlamentu. A poslední den byli také na krátké školní mši, kterou začíná každý den vyučování, a společně s maďarskými studenty se zúčastnili workshopu o Evropské unii a programu Erasmus+.
Díky skvěle zorganizovanému zájezdu získali žáci mnoho zkušeností, vzpomínek a nových kamarádů. Těšíme se, až v květnu zase na oplátku přijede skupina maďarských studentů a my jim budeme moct ukázat Břeclav, její okolí a naši školu.

Jihomoravsky kraj