Nástroje pro usnadnění přístupu

Theaterprojekt 2010

Členové souboru:

Linh Nguyen 4.A
Tereza Sadilová 4.A
Denisa Skládalová 4.A

Tomáš Uher 5.A

Petr Kocmánek 6.B

Stanislav Polanský 6.B
Alena Friedlová 7.A
František Machovský 7.A
Ivana Puchalová 3.D/4
Radim Machovský 8.A

 

V druhém ročníku vstoupily do divadelního projektu další školy, čímž se jejich počet zdvojnásobil. Byly to tři školy z Polska (Trabki Wielkie, Stadnicka Wola, Warschau) a po jedné z Estonska (Tallin), Litvy (Vilnius) a Slovinska, kde v jedné divadelní skupině spolupracují žáci ze Základní školy Beltinci a gymnazisté z Murske Soboty.

Společné akce se tentokrát konaly odděleně pro dvě skupiny po šesti školách.

První mezinárodní divadelní workshop se konal v únoru v polském Jadwisinu, kde jsme se poznali s novými „divadelníky" – kromě „starých známých" z Debrecénu to byli studenti z Polska (Trabki Wielkie), Slovinska, Litvy a Estonska.

Workshop vedli opět divadelní pedagogové z Berlína, kteří nám na závěr oznámili téma pro nové představení: „Ich und du".

Po návratu jsme začali s vymýšlením a nacvičováním nového představení. Po mnoha úpravách vznikla jeho téměř definitivní podoba během víkendového workshopu naší skupiny s Birgit Oelschläger v Břeclavi.

Poslední společný workshop, jehož vyvrcholením byla vystoupení jednotlivých skupin, se konal začátkem června v Pécsi.

1_cestou do jawisinu - varava 2_beclav - zkouka

3_beclav_vlen porada 4_pcs

5_pcs - vystoupen 6_pcs - vystoupen 2

 

Divadelní festival v Liberci

 

4. října 2010 se konala na v Liberci další společná akce partnerských škol – divadelní festival. Uspořádal ho Goethe-institut Praha ve spolupráci se Základní školou Husova v Liberci, pozvány byly i divadelní skupiny z Gymnázia Dolný Kubín a Gymnázia a Jazykové školy Břeclav.

V krásných prostorách libereckého Naivního divadla vystoupila nejprve herečka Barbara Kratz s pohádkou Irwischkönigin. Poté následovalo hudební vystoupení žáků hostitelské základní školy a dvě studentská představení výše uvedených partnerských škol. Všechna vystoupení – v němčině – se setkala s příznivým ohlasem publika tvořeného především žáky základní školy.

Pro břeclavské studenty to byla krásná tečka za uplynulou „divadelní sezónou".

7_vystoupen k z 8_esko-slovensk skupina

Jihomoravsky kraj